بیولوژی پروانه چوبخوار پسته
تعداد نسل: ۱ نسل در سال
زمستان را به صورت لارو در مغز شاخه ها ی جوان پسته می گذراند
زمان خروج لاروها: از اواخر بهمن تا اوایل اسفند از شاخه ها خارج شده و در روی سرشاخه ها و لابلای کلوخه ها تبدیل به شفیره میشوند
زمان خروج پروانه ها از شفیره: از اواخر اسفند تا ۳۰ روز و پروانه نر ۳-4 روز زودتر از پروانه ماده ظاهر میشود.
پروانه ماده کم تحرک و بیشتر در زیر برگها استراحت میکند .حشره در روز و بین ساعات۷-11 صبح پرواز میکند
محل تخمگذاری: سرشاخه ها، فرو رفتگیهای زیر جوانه جانبی، روی محور اصلی خوشه، دم میوه و یا دمبرگ بوده ، هر حشره بین ۴۵-55 تخم میگذارد.
تخمها پس از ۳ روز تفریخ شده و لاروها خارج میشوند .
لارو این آفت از مغز محور خوشه تغذیه کرده و موجب مرگ بخشی از میوه های خوشه ها میگردد. گاهی نیز تمام خوشه را خشکانده و باعث ریزش آن میشود. خسارت آفت چوبخوار پسته به علت فعالیتشان در درون سرشاخه ها کمتر دیده و مورد توجه باغداران قرار می گیرد.
پیش آگاهی : به منظور تشخیص حضور، زمان ظهور، منطقه حضور و زمان پیک پرواز آفت جهت سمپاشی هدفمند استفاده می شود. در این روش شمارش حشرات شکار شده برای تعیین پیک پرواز الزامیست.
زمان نصب تله: اسفند ۲۰-۲۵
نوع تله: در صورت استفاده ازتله فانل یا سطلی بازدید از تله جهت خشک نشدن آب تله الزامیست. تله ها هر ۴ روز یکبار بازدید و حشرات شکار شده شمارش و یادداشت گردد تا بتوانید به پیک پرواز دست یابید.
تعداد تله برای پیش آگاهی: ۱ تا ۲ تله در هر هکتار
شکار انبوه:
تعداد تله برای شکار انبوه: ۵ تا ۱۰ تله در هر هکتار بستگی به آلودگی باغ به منظور کنترل آفت و تولید محصول سالم و با استانداردهای جهانی. زمان و ارتفاع تله گذاری همانند پیش آگاهی میباشد. برای شکار انبوه تله سطلی یا فانل پیشنهاد میشود
ارتفاع تله: ۱ متر از سطح زمین از آنجایی که آفت، طول عمر کوتاه و فقط ۱ نسل دارد، دوام بالای فرمون که به مدت ۱۲ تا ۱۴ هفته می باشد، تله فرمونی روشی مناسب برای کنترل آفت محسوب می شود.
برای شکار انبوه 5-10 تله در هکتار و تله فانل یا سطلی پیشنهاد میشود .